Toate beneficiile bobului de grau
pentru o alimentatie sanatoasa

 

Painea Grau Intreg de la Vel Pitar
Acad. Prof. Univ. Dr. Constantin Ionescu Tirgoviste,
Directorul Institutului de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "Nicolae Paulescu"
whole grain council

FĂRĂ E-URI, FĂRĂ CONSERVANȚI

GRÂU ÎNTREG este probabil cea mai sanatoasă pâine din România, realizată printr-un proces unic de măcinare a grâului, astfel încât toate proteinele și vitaminele conținute în bob se regăsesc în făină.

 

Tu ce parere ai?

Produse noi din gama GRÂU ÎNTREG

GRÂU ÎNTREG cu seminte

GRÂU ÎNTREG toast

GRÂU ÎNTREG rotunda

Grau intreg cu seminte Grau intreg cu seminte Grau intreg cu seminte

 

I. Despre painea Grau Intreg
hands II. Beneficii pentru sanatatea ta
III. O dieta sanatoasa

Despre painea GRÂU ÎNTREG

trimite prietenilor | citeste si alte articole
Despre cerealele integrale

 

  1. Ce este Painea Grau Intreg
  2. Cum recunosti un produs din cereale integrale
  3. Istoricul consumului de cereale integrale
  4. Faina integrala vs. faina alba

 

1. Ce este painea GRÂU ÎNTREG

Faina integrala este obtinuta prin macinarea 100% a boabelor de grau, datorita folosirii unor tehnologii unice si performante. La o macinare de grau obisnuita, se pierd invelisul si germenele din bobul de grau, irosindu-se astfel in jur de 25% din proteinele unui bob, impreuna cu alti 17 nutrienti importanti!

In componenta painii Grau Intreg sunt prezente toate toate cele 3 parti componente ale cerealelor integrale: invelis, miez (endosperm) si germene.

grau intreg Germenele este situat la baza bobului, fiind raspunzator de formarea unei noi plante, atunci cand se intrunesc conditiile optime. El are un continut mare de vitamina B, dar si proteine, minerale si grasimi sanatoase. Miezul (endospermul) este partea cea mai voluminoasa a bobului, ajungand sa reprezinte si peste 80% pentru anumite soiuri din masa totala a bobului; el este furnizorul de resurse pentru germene. Contine carbohidrati, proteine, vitamine si minerale. Invelisul exterior al miezului, contine fibre, antioxidanti, vitamine. Prin operatiunile obisnuite de macinare si rafinare a boabelor, se pierd invelisul si germenele, ramanand numai endospermul. Fara aceste elemente in jur de 25% din proteinele bobului sunt pierdute.

Cei mai multi dintre noi stim ca fructele si legumele sunt surse importante de fibre si antioxidanti, insa painea Grau Intreg este una dintre principalele surse de fibre, vitamine si minerale naturale. Painea Grau Intreg contine din belsug fibre, vitamine din gama B, fier si vitamina E, cat si antioxidanti valorosi care nu sunt prezenti in fructe sau legume. Cele mai multe vitamine si minerale se regasesc in invelis si germen. Astfel, in invelis se gasesc 43 de grame de fibre, in germen 14, iar in miez doar 4 (cantitati exprimate la 100 grame de cereale integrale).

mergi sus

 

2. Cum recunosti un produs din cereale integrale

Pe piata exista mai multe feluri de paine care pretind a fi facute din faina integrala de grau si au denumirea de paine intermediara . Culoarea inchisa a acestora se obtine prin adaugarea in faina a unor coloranti sintetici sau articificali sau prin combinarea cu caramel (zahar ars) sau faina de malt.

Painea neagra care era consumata de bunicii nostri a disparut din alimentatie si a fost inlocuita de paine alba colorata in negru! Din aceasta cauza este important sa verificati care sunt ingredientele unei paini. Procentul de faina integrala este mentionat pe ambalaj si pentru a fi sigur ca este o paine sanatoasa acesta trebuie sa fie "100% Faina Integrala". Orice procent mai mic poate sa ascunda ingrediente care consumate pe termen lung va afecteaza sanatatea.

Faina Grau Intreg nu contine aditivi, coloranti, alte substante; culoarea inchisa se obtine in mod natural ca urmare a prezentei invelisului bobului de grau in faina. Cu alte cuvinte este painea sanatoasa care se manca odinioara in Romania. In tarile dezvoltate veti gasi in magazine care promoveaza o alimentatie sanatoasa paine Grau Intreg promovata sub marca "Whole Grain".

Faina Grau Intreg are continut mare in fibre insolubile, minerale si vitamine (B3, B6, acid folic ) si cu 15% mai mic in carbohidrati in comparatie cu faina "integrala" de pe piata.

mergi sus

 

3. Istoricul consumului de cereale integrale

Cerealele au fost alimentul de baza al oamenilor inca din vremuri stravechi. Alimentatia simpla, bazata exclusiv pe produse naturale si cu un grad de prelucrare aproape de zero a fost cea care a stat la baza a intregi civilizatii. O dieta simpla si naturala, cat mai aproape de natura, era considerata inca din secolele trecute ca fiind cheia unei vieti indelungate si sanatoase.

In satele romanesti exista credinta ca boabele de grau au inscrise pe ele imaginea lui Iisus. De aceea, painea este sfanta, "painea cea spre fiinta" din cea mai puternica rugaciune, "Tatal Nostru". Graul era socotit planta sacra, simbolul soarelui si al pamantului, avand virtuti tamaduitoare si magice.

Cu faina obtinuta din boabele primelor spice secerate se cocea o paine care era impartita copiilor din sat pentru ca graul sa fie curat ca sufletul de copil, apoi se faceau turte in care erau amestecate ierburi pentru alungat spiritele rele. Micile boabe de cereale nu erau doar hrana, ci si medicament, remediu magic si simbol al vietii. Dupa aproape un secol, incepem sa redescoperim miracolul din bobul de grau.

mergi sus

 

4. Faina integrala vs. faina alba

Faina Grau Intreg produsa de 7Spice este obtinuta prin macinarea 100% a bobului de grau (spre deosebire de alti producatori care macina bobul de grau in procent de aproximativ 70 - 75%).

Prin macinarea integrala a bobului de grau se pastreaza toate elementele nutritive ale produsului: minerale, vitamine, fibre, aminoacizi, glucide, lipide.

Comparativ cu faina alba, faina integrala contine cu 400% mai multe vitamine (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12) si minerale si cu 500% mai multe fibre (valori certificate in laboratoarele de profil pentru faina Grau Intreg). Faina integrala nu predispune la obezitate, este bine tolerata de persoanele cu afectiuni digestive. Produsele realizate din faina integrala au un aport caloric scazut.

De ce faina Grau Intreg?

  • Bobul de grau este macinat in proportie de 100%;
  • Spre deosebire de faina integrala existenta in comert, din care se obtin produse dense, innecacioase, din faina Grau Intreg se obtin produse care se apropie de produsele din faina alba prin: volum si senzatie la masticatie, finete, aspect interior si exterior (produse pufoase, "crescute");
  • Faina Grau Intreg pastreaza functionalitatea unei faini albe si aduce in plus avantajele fainii integrale.

mergi sus

mergi la inceputul paginii

Ce spun consumatorii de paine GRÂU ÎNTREG?

recomanda prietenilor | citeste despre Grau Intreg
testimoniale

Niciodata nu mi-a placut painea alba, de fapt de cele mai multe ori mananc doar crusta care pare intr-adevar coapta. Miezul mi s-a parut intotdeauna nesanatos. Mi-a atras atentia o reclama pe internet si asa am aflat de painea Grau Intreg, o paine delicioasa si mult mai sanatoasa decat ce am mancat pana acum. Acum stiu ca mananc paine integrala adevarata si nu paine alba vopsita cu caramale de "brutaria" de la cotul strazii. Felicitari Vel Pitar!

Liviu Andronic, 29 ani, Cluj

 

Bravo Vel Pitar pentru aceasta paine care vine in intampinarea nevoilor oamenilor ca mine, preocupati sa manance sanatos. Felicitari pentru reusita de a face din cea mai sanatoasa paine si una foarte gustoasa, exact cum imi place.

Dorin Manea, 34 ani, Bucuresti

 

Am cumparat prima data din intamplare painea Grau Intreg. Dar de atunci o caut in fiecare magazin in care intru. Sper sa o pot gasi in orice supermaket sau hypermarket din oras, pentru ca nu am un magazin preferat in care imi fac cumparaturile.

Marin Tomescu, Bucuresti

 

Painea e foarte gustoasa si nu e inecacioasa deloc, asa cum ma asteptam, fiind suta la suta integrala. Am inceput de o saptamana aproape sa mananc cate 2 felii dimineata si 2 la pranz, evit mancarurile grase si cu sos si deja ma simt mult mai usoara.

Magda Petrea, 27 ani, Bucuresti

 

Problemele mele digestive AU DISPARUT, iar datorita consumului de paine Grau Intreg la fiecare masa principala (mananc 2 felii de paine la o masa) s-au mai diminuat si problemele cu acneea.

Ionut Mirescu, Ploiesti

 

Cel mai bun lucru este ca privesc painea 100% integrala cu alti ochii. Painea Grau Intreg m-a ajutat sa adopt un regim alimentar sanatos, fara sa apelez la vreo dieta pretentioasa, si m-a facut sa constientizez importanta consumului de cereale integrale pentru organism. Nu numai ca painea este satioasa, dar este si foarte buna la gust.

Mariana Nita, Bucuresti

 

Pofta mea de mancare este mult mai mica, si de cand am inceput sa consum paine Grau Intreg, diminetile in care imi pregatesc sendvisuri sunt o placere.

Ioana Spancovici, 38 ani, Tulcea

 

Am slabit, ma simt mai plin de viata atat psihic, cat si intelectual. Recomand fiecaruia painea 100% integrala Grau Intreg, pentru asimilarea mineralelor necesare organismului.

Ovidiu Dumitrascu, 47 ani, Craiova

 

Aceasta paine mi-a schimbat viata. Am fost atat de incantata cand a aparut si cand am vazut ca este 100% integrala, fara E-uri si fara conservanti, incat mi-am permis sa ma bucur din nou de sendvisuri. Am incercat foarte multe tipuri de paine integrala, dar pe niciun produs nu era mentionat "paine 100% integrala". Isi pastreaza prospetimea si daca o tin la frigider, dar deobicei o las afara, in cosul de paine.

Madalina, 29 de ani, Bucuresti

 

Fiul meu de 8 ani a incercat toate tipurile de paine fara gluten, si nu m-am impotrivit, dar de cand a aparut painea Grau Intreg prepar gustarile numai cu acest tip de paine. Painea 100% Grau Intreg ii confera o stare de energie pe tot parcursul zilei si este satioasa. Sunt foarte multumita de ea!

Olimpia Ana-Maria Iosif, 41 de ani, Arad

 

mergi sus

mergi la inceputul paginii